Trämaterial

Trämaterial

Trägolv/trappor För att nå ett bra renoveringsresultat krävs bra maskiner, erfarenhet och en känsla för golvmaterialet. Att slipa och ytbehandla ett trägolv efter golvets förutsättningar och kundens önskemål är alltid en utmaning.

Trä är ett levande material och kan med slipning och olika typer av ytbehandling bli en otroligt vacker del i ett hem eller offentlig miljö. Slipningen sker alltid i alla förutsatta steg från grovslipning till finslipning.

För att undvika slipdamm används en spånsug till varje slipmaskin. Näst intill dammfri slipning kan därför erbjudas. Val av ytbehandling Lackat golv.

Lacker finns från extra matt till högblank. Den matta lacken lyfter fram ådringen i träet, medan den högblanka ger en lyster i rummet.

Lack ger ett starkt slitskydd som vid rätt skötsel håller många år. Golven lackas tre gånger och skötselinstruktion lämnas efter avslutat arbete. Oljat golv.

En oljebehandling ger en mjuk och sammetsmatt yta där oljan framhäver golvets ådring och textur. Oljade trägolv städas med såpa men behöver med jämna mellanrum underhållsoljas.

Alternativet till olja är oljevax som kräver färre underhållsbehandlingar men ger samma ytegenskaper som olja. Infärgning. Gran- och furugolv kan betsas från vitt till ebenholtz.

Man kan få golvet att se ut som ett gammalt skurgolv eller en furutrappa att se ut som ek, det är bara skaparglädjen som sätter gränser.

Låt oss komma med idéer!

admin