Plast och linoleumgolv

Plast och linoleumgolv

Linoleum Linoleum är ett av våra vanligaste golvmaterial. På grund av dess sammansättning av en stor del linolja, trämjöl och kalkstensmjöl kräver golvmaterialet en professionell hantering i både underhåll och renovering.

För mycket vatten i den regelmässiga städningen leder till uttorkning, sprickor och värsta fall till att mattan släpper. Felaktig rengöring och ytbehandling leder ofta till krackelering eller mjölning.

Med respekt och förståelse för Linoleumen som golvmaterial och dess innehåll, finns det idag renoverings och underhållsmetoder som ökar livslängden för linoleumen med 15-20 år.

Plastgolv Från och med nu finns det inga alternativ.

Jag har under ett år arbetat med diamanter på plast och är helt övertygad om att vi i framtiden kommer att arbeta mekaniskt på plastgolv.

Torrpolering, spraypolering, ytskurning med efterföljande polish eller vaxbehandling är idag överflödiga, tidskrävande och onödiga underhållsmetoder. En homogen eller heterogen polyuretanförstärkt plastmatta kommer i framtiden att rengöras och poleras på mekanisk väg med hjälp av diamantpads.

Man arbetar i underhållet med själva mattans ytskikt vilket ger ett snabbt och mycket bra resultat. Detta ger låga golvvårdskostnader men framförallt en ökad livslängd på våra plastgolv.

admin